Page 1 of 1

GPIO (leds) default values

Posted: Tue Oct 15, 2019 2:38 pm
by paolodenti
I have not found any setting in the UEFI to set the default value of LED 2 and 3 to off.

How can it be done?

Thank you

Re: GPIO (leds) default values

Posted: Wed Oct 16, 2019 6:55 am
by tamir
Please find below manual for controlling the fitlet2 GPIO front LEDs:
http://fit-pc.com/wiki/index.php?title= ... front_LEDs

Re: GPIO (leds) default values

Posted: Wed Oct 16, 2019 6:59 am
by paolodenti
tamir wrote:Please find below manual for controlling the fitlet2 GPIO front LEDs:
http://fit-pc.com/wiki/index.php?title= ... front_LEDs
thank you Tamir, we are already using the gpio to control the LEDs.
However my question was related to the default value of the LED, the one set, I guess, by the firmware.

The LEDs, after power on, are ON by default and we would like to have them OFF.

Re: GPIO (leds) default values

Posted: Wed Oct 16, 2019 11:53 am
by tamir
Unfortunately, it is not possible to control the default behavior from EFI.
This requires certain BIOS development as this feature is currently not available.

Re: GPIO (leds) default values

Posted: Wed Oct 16, 2019 2:23 pm
by paolodenti
tamir wrote:Unfortunately, it is not possible to control the default behavior from EFI.
This requires certain BIOS development as this feature is currently not available.
Thank you Tamir

As a personal consideration, I think the default value should always be off.
If LEDs 2 and 3 are meant to be customized by the user, they are meant to go on whenever the user service is "ready/on/available" and that happens under some explicit actions; it does not happen when the board is booting.